Taylor Swift. Foto: AP

Taylor Swift: Får inte sjunga mina egna låtar

Publicerad

Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift får inte sjunga sina egna låtar när hon prisas som decenniets artist på kommande American Music Awards. En planerad Netflix-dokumentär om henne är också i fara. Det hävdar Swift själv i ett inlägg på Twitter där hon vädjar till sina fans om hjälp.

Bovarna är i dramat är, enligt Swift, stjärnmanagern Scooter Braun och hennes tidigare skivbolagschef Scott Borchetta, som äger rättigheterna till låtarna.

”Budskapet som skickats till mig är väldigt tydligt. Var en duktig flicka och håll käften”, skriver hon.

En infekterad konflikt har rasat en längre tid mellan sångerskan och Braun. Swift hävdar att managern mobbat henne under flera år, och i somras meddelade Brauns företag att man köpt rättigheterna till Taylor Swifts hittills utgivna sex album.

Affären fick Swift att gå i taket. En tid senare uppgav hon att hon ville spela in hela sin låtkatalog på nytt, vilket den planerade dokumentären skulle handla om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.