Foto: SVT

Teckenspråktolkarnas mello-succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

I går var det vinnaren Måns Zelmerlöw som gjorde succé med en storseger i Melodifestivalen. I dag är det några andra som hyllas på nätet. Teckenspråksartisterna som tolkade hela programmet och framförallt alla gestaltade låtarna med stor inlevelse i sändningen i SVT24.

De var fyra stycken som turades om att gestalta bidragen under årets festival. Mellan låtarna var det vanlig teckensspråkstolkning men under själva numren då var var frågan om gestaltning. Något som gjort succé på nätet där många nu delar klippen när de med tecken, mimik och hela kroppen visar vad tävlingsbidragen handlar om.

Så här skrivs det på twitter om Tommy Krångh som gestaltade vinnarlåten:

Melodifestivalen 2015

”Den här killen får alla mina tolvor hur som helst.”

”De riktiga hjältarna jobbar ju på SVT24! underbart!”

– Det är väldigt roligt, det går åt mycket energi. Det gäller att förmedla hela låtens känsla på ett visuellt sätt, säger teckenspråksartisten Tommy Krångh, till SVT Nyheter dagen efter Melodifestivalen.​

Även på SVT Nyheters sida Facebook kommer hyllningarna in.

”Han är ju bara såå bäst! Vilken inlevelse!”

Här kan du se hela sändningen teckenspråksgestaltad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet