• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Foto: TT

TEDx avbokar Alexander Bard

Publicerad

Alexander Bard avbokas från ett TEDx-samtal i Bryssel på grund av uttalanden han gjort i sociala medier. Exakt vilka uttalanden som ligger till grund för avbokningen framkommer inte. Bard vill själv inte kommentera uppgifterna för SVT.
– Jag har inga kommentarer överhuvudtaget, säger han till Kulturnyheterna.

TED Talks är föreläsningar med ”idéer värda att sprida” och står för ”Technology Entertainment and Design” (Teknologi, underhållning och design) TEDx är en lokal variant och nu har TEDx Bryssel i Belgien valt att avboka Alexander Bard som föreläsare skriver TEDxBrussels i ett uttalande.

”Vi har uppmärksammats av några av våra följare på vissa uttalanden gjorda av en av våra föreläsare, Alexander Bard. Vi har undersökt ärendet och vi anser att de uttalanden han gör i sina sociala media-kanaler inte överensstämmer med Du sköna nya värld, som vi ser det”, skriver TedxBrussels.

Du sköna nya värld är temat för föreläsningarna som ska hållas den 5 mars i Bryssel.

Namninsamling har startats

Utöver sin musik- och tv-karriär har Alexander Bard ansetts vara en internetguru med näsa för digitala trender. På senare tid har han upprört många genom uttalanden på sociala medier.

Alexander Bard har bland annat tagit avstånd från #metoo-rörelsen i en rad tweets och kallat artisten Zara Larsson för ”bitch”.

En namninsamling med över 14.000 underskrifter har tidigare startats för att TV4 ska plocka bort Bard från underhållningsprogrammet Talang.

Alexander Bard vill själv inte kommentera uppgifterna om det inställda framträdandet.

– Jag har inga kommentarer till media om det här överhuvudtaget, säger han till Kulturnyheterna under tisdagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet