Foto: TT

Telia kan släcka ner flera tv-kanaler

Uppdaterad
Publicerad

Telia kan komma att släcka ner flera tv-kanaler i sitt utbud, redan den 1 april. Anledningen är en konflikt med mediehuset SBS Discovery.

Tv-tittare med Telia som leverantör kan från och med onsdag den första april se flera kanaler försvinna ur utbudet. Det rör sig om Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport och TLC, slriver Telia i ett meddelande till sina kunder.

Enligt Telia själva bottnar förändringarna i utbudet i en konflikt med mediehuset SBS Discovery, som producerar de aktuella kanalerna.

– SBS Discovery tvingar oss att paketera kanaler som vi ser att våra kunder inte vill ha, säger Irene Krohn, presschef på Telia, till Aftonbladet.

Parterna står enligt Aftonbladet just nu långt i från varandra. Om ingen lösning nås under tisdagen kommer sammanlagt 700.000 tv-kunder att påverkas, från och med midnatt mot onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.