Teskedsordens bokpris till Stjärnlösa nätter

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad delar nu stiftelsen Teskedsorden ut sitt bokpris. I år går priset till romanen ”Stjärnlösa nätter” av Arkan Asaad.

Prisjuryn skriver i sin motivering: ”Ett starkt vittnesmål om kollisionen mellan en far och en son och mellan västerlandets tro på individualitet och mellanösterns starka familjetradition. Men också en berättelse om en ung mans dröm att välja sin hustru av kärlek – en frihetsdröm som nästan kostar honom livet.”

Priset – som består av en silversked, ett diplom och 10.000 kronor – delas ut i samband med ett lunchseminarium om tolerans och extremism på Handelshögskolan i Stockholm.

Med på prisutdelningen finns också den israeliske författaren Amos Oz, som med sin skrift ”Hur man botar en fanatiker” inspirerat till skapandet av Teskedsorden.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.