Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danny Masterson får minst 30 års fängelse för våldtäkt. Foto: AP

”That 70:s show”-stjärnan döms till 30 år i fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Danny Masterson får minst 30 års fängelse för våldtäkt, rapporterar AP.

I våras dömdes han för våldtäkt av två kvinnor, nu fastställs straffet.

I maj dömdes den amerikanska skådespelaren Danny Masterson för våldtäkt av två kvinnor. Dessa ägde rum i hans hem i Hollywood 2003. Under samma period var skådespelaren ett internationellt välkänt ansikte i samband med sin roll som ”Hyde” i den populära tv-serien ”That 70:s show”.

Dagens besked innebär att den nu 47-åriga skådespelaren kommer att sitta minst 30 år i fängelse.

– När du våldtog mig, stal du från mig. Det är vad våldtäkt är, själen blir stulen, sa en av de våldtagna kvinnorna rapporterar AP.

Scientologkoppling

Danny Masterson har suttit häktad sedan domen föll. När han dömdes för två våldtäkter friades han samtidigt på en tredje åtalspunkt gällande ytterligare en våldtäkt.

Under rättegången togs Danny Mastersons koppling till Scientologkyrkan upp. Enligt åklagaren använde skådespelaren sig av sin ställning inom kyrkan för att utnyttja kvinnorna, som också var medlemmar.

Danny Masterson har genomgående nekat till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.