Robert Durst i rätten under den första rättegången kring mordet 2003. Nu utreds fallet på nytt. Foto: TT

”The jinx”-miljonär i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Är bevisen tillräckliga för en mordrättegång mot den 75-årige amerikanske multimiljonären Robert Durst? Den frågan utreds just nu i amerikansk domstol och på måndagen hördes nya vittnen i fallet där Durst misstänks ha mördat sin vän Susan Berman i början av 2000-talet.

Robert Durst var huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentär ”The jinx” 2015 där han i det dramatiska sista avsnittet i dold mikrofon erkände att han mördat flera personer. Dokumentären tar dels upp fallet Berman, men också ett fall med Dursts mördade granne samt hans fru, som försvann spårlöst 1982.

Under måndagens domstolsförhandlingar hördes bland annat en person som vittnade om hustruns rädsla för att Durst skulle skada henne precis innan hon försvann. Enligt åklagarna mördade Durst Berman eftersom hon visste något om hustruns öde.

Förhandlingarna väntas pågå i två veckor. Durst nekar till att ha något med hustruns försvinnande att göra och har heller aldrig åtalats för brott i samband med det. Det enda brott han officiellt erkänt är vapenbrott, för vilket han dömdes till fängelse 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.