Foto: Alexa Vachon/Pressbild

The Knife släpper livealbum

Publicerad

Under de senaste dagarna har det spekulerats på sociala medier. För det har rört sig på The Knifes olika kanaler. Kryptiska videos har publicerats. Under måndagen kom svaret: Gruppen släpper ett livealbum – med mera.

Efter den uppmärksammade världsturnén ”Shaking the Habitual Tour” 2013-2014 blev det ganska tyst. Men nu, nu ljuder det igen: Turnén har fått ny skrud, eller iallafall ny materiell form. För under måndagen kom beskedet att The Knife släpper inte bara ett livealbum från touren utan också en film och en fotobok.

”När vi arbetade med albumet insåg vi att vi behövde ifrågasätta konceptet The Knife ur ett bredare perspektiv. Vi insåg till exempel att maskerna som vi använt i våra pressbilder som ett sätt att kritisera mediernas besatthet av individerna bakom musiken, hade börjat uppfattas som motsatsen: som ett varumärke och som någon slags mystik som vi ville förmedla. Så vi insåg att för att hitta sätt att försöka existera bortom den kommersiella idén som skapats kring The Knife, behövde vi på något sätt förhålla oss till den bilden”. Så skriver bandet i ett pressmeddelande.

Därtill kommer också instrumenten som användes under turnén auktioneras ut och intäkterna kommer gå till nätverket Ingen människa är illegal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.