Nu ska tidernas mest minnesvärda julkalender koras

Uppdaterad
Publicerad

Julkalendern fyller 60 år och det uppmärksammar SVT genom att låta allmänheten utse tidernas mest minnesvärda julkalender. Via en ny hemsida kan man se smakprov på julkalendrar genom tiderna, rösta på sin favorit och dela med sig av sina minnen.

Julkalendern samlar varje år människor över generationsgränserna, och speglar ofta tidsandan. Det märks särskilt tydligt när SVT nu lanserar en hemsida med smakprov från de senaste 60 åren, sorterade efter decennium.

– Absolut! Man kan tydligt se att varje decennium har sin färg, form och tonalitet, säger Johanna Gårdare, avdelningschef på SVT Barn.

Men vilken julkalender är tidernas mest minnesvärda? Det ska SVT ta reda på genom en omröstning, som avslutas i slutet av december. På www.julkalendern60.svt.se kan du ta del av julkalendrarna, och rösta på din favorit.

Se mer om SVT:s satsning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.