Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caroline Udalen om sin medverkan i Big brother: ”De borde ha gjort så jag slapp ljuga”

Caroline låstes in i rum i Big brother – män försökte kräva oralsex 

Uppdaterad
Publicerad

Männen försökte kräva oralsex för att släppa ut Caroline Urdalen från det låsta rummet. Nu berättar hon att Big brother-produktionen ville att hon skulle hålla tyst om vad som hänt efteråt. 

- Man fryser till och kan inte tänka klart, säger Caroline Urdalen som deltog i dokusåpan 2014. 

SVT:s granskning visar att de misstänkta övergreppen i årets upplaga av Paradise hotel inte är någon isolerad händelse. Vi har hittat 14 omskrivna fall från den svenska dokusåpahistorien som på olika sätt påminner om det som nu skett.

Caroline Urdalen var med i Big brother 2014. En kväll i huset stängdes hon in i ett rum med två manliga deltagare. För att få lämna rummet försökte de hetsa henne att utföra oralsex.

– Jag kommer ihåg att jag försökte förhandla med honom och sa att jag kunde kyssa honom på kinden istället. Där och då kändes det inte som att jag hade ett val. Det kändes inte som ett skämt och det var inte kul, säger Caroline Urdalen till SVT. 

Hon berättar att hon inte minns exakt hur länge de befann sig i rummet innan de andra deltagarna, ovetandes om vad som pågick, öppnade dörren utifrån. 

Männen fick omgående lämna tävlingen och bad offentligt om ursäkt i efterhand.

Polisanmäldes efter tittarreaktion

Händelsen sändes inte i tv och varken Big brother-produktionen eller Urdalen gjorde en polisanmälan. Däremot kunde de tittare som betalat för att följa dokusåpan live på nätet se vad som hände. 

Flera reagerade och en polisutredning inleddes, men lades sedan ner med hänvisning till att brottsligt uppsåt saknats.

Caroline Urdalen säger att hon i efterhand främst känt sig besviken över att hon blev tillsagd att inte berätta för övriga deltagare om vad som hänt.

– Jag hade redan pratat med en annan deltagare och då sa de att jag inte fick prata mer med honom om det.

Ville inte ljuga

Enligt Urdalen fick hon ljuga för de andra deltagarna om att hon skulle till sjukhus, när hon i själva verket skulle förhöras av polis.

– De borde ha sett till att jag slapp ljuga. Det blev en börda för mig och det var ju faktiskt jag som hade blivit utsatt för något. Om jag hade kunnat prata om det hade jag mått mycket bättre. 

Caroline Urdalen säger att produktionens agerande har satt spår i henne.

– De gjorde min sak liten och då tänkte jag att det inte var så farligt. Det har gått igen i mitt liv senare där jag har upplevt liknande saker och godtagit det, säger hon.

SVT har sökt de två männen i händelsen samt produktionsbolaget Endemol, som producerade Big brother 2014, för en kommentar.

Vet du mer? Tipsa SVT Nyheters granskande reportrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer