Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet går Tali da Silva igenom anklagelserna och hur de påverkat synen på Till Lindemann. Arkivbild. Foto: TT

Till Lindemann spelar i Sverige: ”Synen på honom har förändrats”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdags- och måndagskvällen gör metalbandet Rammsteins frontman, Till Lindemann, två solokonserter i Sverige. Lindemann blev kontroversiell i somras då han anklagades för narkotika- och sexualbrott.

I veckan gör tyska Till Lindemann två solokonserter i Stockholm och Malmö. Det är första gången han uppträder på svensk mark sedan brottsanklagelserna mot honom i somras, som lades ner i slutet av augusti.

I klippet ovan går musikkritiker Tali da Silva in på vad anklagelserna handlade om och hur synen på Lindemann och bandet Rammstein förändrats sen dess.

Ett av världens största metalband

Lindemann har främst blivit känd som frontmannen i Rammstein, som sedan tidigt 2000-tal blivit ett av världens största metalband med hits som ”Du hast”, ”Sonne” och ”Deutschland”.

Tali da Silva förklarar deras storhet så här:

– De gör kraftfull och rolig musik, som är lätt att leva ut stora och ibland fula känslor till. Men det är främst deras liveshower som gjort de kända, för det är mycket pyroteknik och deras scenografi tänjer på gränserna. Det är spännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.