Tim ”Avicii” Bergling prisades under Grammisgalan

Uppdaterad
Publicerad

Låtskrivaren och producenten Tim ”Avicii” Bergling, som gick bort i april 2018, var dubbelt nominerad i årets upplaga av Grammisgalan. Han tilldelades pris i kategorierna Årets låt och Årets Elektro/Dans.

– Om Tim hade varit här ikväll hade han varit överlycklig, sade kollegan Albin Nedler som tog emot priset i artistens ställe.

Låtskrivaren och producenten Tim ”Avicii” Bergling, som gick bort i april 2018, hyllades under Grammisgalan 2020. Låten SOS (feat. Aloe Blacc) tilldelades pris i kategorin Årets låt, och det postuma albumet TIM hyllades med en statyett i kategorin Årets Elektro/Dans.

”Vi saknar dig väldigt, väldigt mycket”

Aviciis kollega och vän, Albin Nedler, tog tillsammans med artistens pappa Klas Berling, emot priset i Aviciis ställe.

– Om Tim hade varit här ikväll hade han varit överlycklig, stolt och tacksam för det här priset. Det här priset är helt och hållet till honom. Vi saknar dig väldigt, väldigt mycket, sade Albin Nedler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.