Tommy Nilsson går numera under artistnamnet Black. Foto: Pressbild

Tommy Nilsson byter namn till Black

Uppdaterad
Publicerad

Den skönsjungande artisten, tidigare känd som Tommy Nilsson, byter namn till Black.

I vår släpper Tommy Nilsson ett nytt album, med en mörkare klangbotten än hans publik är van vid. Den första singeln ”Shoot the devil” ska släppas inom kort.

Innan solokarriären, med hitlåtar som ”En dag”, ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr”, tog fart på 1980-talet spelade Tommy Nilsson i hårdrocksbanden Horizont och Easy Action.

”Black är ett state of mind”

Nu vill 53-åringen söka sina musikaliska rötter.

– Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag även markera det med ett nytt namn. Därför döper jag nu om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare, säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande.

Förnekar AIK-kupp

Sångaren är sedan länge en AIK-supporter och misstankarna om att namnbytet skulle vara en del av en PR-kupp för klubben, som kallats Gnaget sedan 1920-talet, höjdes när han skrev ”Det gnager i min själ” på Twitter under måndagen. Att det nya artistnamnet skulle vara kopplat till supporterklubben Black Army förnekar han dock i ett senare inlägg: ”AIK finns i mitt hjärta men det har naturligtvis inget med mitt namnbyte att göra”.

Kulturnyheterna har förgäves sökt artisten för en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.