Foto: TT

Tonsättare ställer in julmiddag

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen svenska tonsättare ställer in årets julmiddag, efter korruptionsanklagelser mot förra årets tillställning.

Föreningens svenska tonsättare (FST), brukar varje år bjuda in maktpersoner inom musik- och mediebranschen till sina julmiddagar. Även anställda på Sveriges Radio har medverkat på middagarna. Årets middag ställs nu in, det skriver nyhetsbyrån Siren.

Kalibergranskning

Förra veckan så bestämde sig P1-programmet kaliber för att granska radiochefernas lyxmiddagar, och såg att det bjudits på både mat och alkohol.

FST:s ordförande Martin Q Larsson berättade också för programmets reporter att syftet var att påverka makthavare inom musiklivet. I fredags bestämde sig därför Riksenheten mot korruption för att inleda en undersökning. 

Enig styrelse

Det var mot bakgrund av förundersökningen som en enig FST-styrelse fattade beslutet att ställa in årets julmiddag, med motiveringen att inte vilja sätta sina egna medlemmar eller gäster i oklar situation.

– Det är ett väldigt tråkigt beslut att ta eftersom julmiddagen är ett av mycket få tillfällen där medlemmarna kan träffas och utbyta tankar och erfarenheter med varandra och med inbjudna gäster inom kulturvärlden, säger Martin Q Larsson i ett pressmeddelande.

Julmiddagen skulle ha ägt rum den 15 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.