Foto: TT

Topless tillbaka på The Sun

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten som gav eko världen över visade sig vara falsk.

Den brittiska tabloiden The Sun kommer visst att ha barbröstade unga kvinnor på tidningens tredje sida. Det stod klart på torsdagen när rubriken ”förtydliganden och korrigeringar” plus bilden av en vinkande och barbröstad ung kvinna fyllde den aktuella sidan.

Det var i tisdags The Times, som liksom The Sun ägs av mediemogulen Robert Murdoch, rapporterade att den topless-modell som var på bild i The Sun i fredags var den sista i sitt slag. Nyheten välkomnades stort, inte minst av kampanjgruppen ”Inga mer sidan 3”, som samlat in mer än 217 000 namnunderskrifter för att få stopp på bilderna.

”Det ser ut som kampen är igång igen”, löd kommentaren till att topless-modeller trots allt visades i tidningen.

En förklaring till turerna ska enligt The Guardian, som hänvisar till anonyma källor, vara att The Sun faktiskt planerade att i tysthet låta topless-bilderna försvinna. Men så avslöjades planerna i början av veckan och då ska en person med mycket inflytande på tidningen spydigt sagt att ”om jag vore boss så skulle jag sätta in en topless-bild bara för att retas”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet