Foto: Foto: Ulrika Malm-SVT

Tredje säsong av ”Bonusfamiljen” spelas in

Uppdaterad
Publicerad

En tredje säsong av dramakomedin ”Bonusfamiljen” börjar spelas in i april nästa år för SVT. Den andra säsongen av serien har premiär i januari 2018.

Dramakomedin ”Bonusfamiljen” kretsar kring två familjer och de komplikationer som uppstår i deras försök att bilda nya familjekonstellationer efter en skilsmässa.

LÄS MER: ”Bonusfamiljen” – en hyllning till vardagen

Bakom serien står bland andra stora delar av familjen Herngren i form av syskonen Moa och Felix och Felixs fru Clara, som alla har erfarenheter av livet i bonusfamilj.

Ursprung i terapi

Clara Herngren, som är en av skaparna och manusförfattarna bakom serien, beskrev för Kulturnyheterna inför premiären av den första säsongen av ”Bonusfamiljen” hur idén till serien har sitt ursprung i terapi.

–  Jag började själv plugga till terapeut med inriktning på just bonusföräldrar, bonusfamiljer. Jag har alltid tyckt att de här relationerna är otroligt intressanta. Men under utbildningens gång så kände jag att jag bara måste göra en mycket viktigare sak först och det är att göra en dramaserie om precis just det här.

Formatet sålt till USA

Den första säsongen av serien blev en succé med i snitt 1,3 miljoner tittare per avsnitt och väckte intresse även utanför Sveriges gränser.

Formatet har därefter sålts till USA, Frankrike och Tyskland och streamingjätten Netflix har köpt sändningsrättigheterna för den första och andra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.