Taylor Swift har sjunkit i popularitet hos Donald Trump. Foto: TT

Trump om Swift: 25 procent sämre

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt blev Taylor Swifts låtar en fjärdedel sämre. Det tycker USA:s president Donald Trump, sedan stjärnan berättat för sina 112 miljoner Instagram-följare att hon tänker rösta på Demokraterna.

Tidigare har Trump verkat väldigt förtjust i Swift, 2012 kallade han henne fantastisk enligt nyhetsbyrån Reuters. Men efter artistens Instagram-inlägg i söndags låter det annorlunda.

-Vi kan säga att jag gillar Taylors musik ungefär 25 procent mindre nu, OK? sade presidenten till ett medieuppbåd på måndagen.

Stor makthavare på internet

Räknat i följare är Taylor Swift en stor makthavare på internet. På Instagram har hon det åttonde mest följda individuella kontot i världen. Och på Twitter är hon global femma – avsevärt större än presidenten, med 84 miljoner följare mot Trumps 55 miljoner.

I sitt inlägg i söndags skrev Swift att hon tidigare varit tveksam till att gå ut offentligt med sina politiska åsikter, men att hon på grund av utvecklingen ”i mitt liv och i världen de senaste två åren” nu tar ställning för Demokraternas kandidater i sin hemstat Tennessee.

”Även om jag tidigare röstat på kvinnor i politiken kan jag inte stödja Marsha Blackburn. Hennes röster i kongressen förfärar och skrämmer mig”, skriver Swift om Tennessee-republikanen Marsha Blackburn.

”Inte mina värderingar”

Enligt Swift har Blackburn bland annat röstat mot lika löner för kvinnor och hon ska vara för att låta affärsinnehavare neka hbtq-personer service.

”Det här är inte mina Tennessee-värderingar”, skriver Swift och uppmanar alla att läsa på och att rösta i valet.

Den nu 28-åriga Taylor Swift slog igenom 2006 och är enligt Forbes årliga lista den näst bäst betalda kvinnan i musikbranschen. Förra året släppte hon succéalbumet ”Reputation”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.