Foto: Evan Agostini AP/TT, John Locher AP/TT

Trump fördömer humorprogram

Uppdaterad
Publicerad

Efter valvinsten har Donald Trump återvänt till Saturday Night Live. Och den riktiga Trump väntade inte med kritiken.

I det senaste avsnittet fortsatte det amerikanska humorprogrammet SNL med sin politiska satir, när Alec Baldwin återvände i rollen som Donald Trump. I avsnittet försöker Baldwins Trump lista ut hur han ska besegra IS – och börjar med att ge sig ut på internet med sökningen ”Vad är IS?” rapporterar The Washington Post.

Men träffarna blir överväldigande så han vänder sig till sin telefon istället för att få svar. ”Siri, hur dödar jag IS?”.

Trumpen Trump

Parodin föll inte den riktige Donald Trump i smaken. Den nyvalde president riktar kritik mot programmet på Twitter: ”Det är en fullständigt ensidig och partisk show – inte alls rolig. Ska inte vi få lika mycket utrymme?”.

Alec Baldwin var inte sen att svara och twittrade ”Lika mycket utrymme? Valet är över. Det finns inga mer krav på balans. Nu får du försöka vara president medan folket reagerar. Det är så det funkar” skriver New York Times.

Baldwin uppmanade sedan Trump att fokusera på att skapa jobb, förbättra livet för amerikaner och sluta sprida rädsla och tvivel.  ”Jag kan fortsätta. Om du vill ha mer rådgivning, ring mig. Jag kommer vara på SNL.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.