Foto: Alex Brandon/TT

Trumps stela dans har blivit utmaning på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har senaste veckorna spelat Village Peoples klassiska discodänga YMCA vid sina kampanjmöten – men med en egen koreografi. Nu har det blivit en utmaning att kopiera hans karaktäristiska dansstil på videoappen Tiktok.

Presidentens discodansade har väckt mycket uppmärksamhet och många har kritiserat att en konservativ politiker som Trump dansar till en låt som är så förknippad med gay-rörelsen.

Sångaren i Village People har också kritiserat Trump, men hans kritik är riktad mot presidentens dansstil, och han menar att Trump åtminstone borde göra de vedertagna YMCA-rörelserna.

Nu har Donald Trumps dans också fått uppmärksamhet på plattformen han tidigare i år förklarade krig mot – Tiktok. Där har det blivit en utmaning att härma den stela dansen och väljare till både höger och vänster har hoppat på trenden.

Se mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.