Turbonegro planerade återförening: ”Aldrig varit mer sorgsen”

Uppdaterad
Publicerad

Hans-Erik Dyvik Husbys död väcker förstämning hos vänner och fans. Nu avslöjar bandkollegan Thomas Seltzer också att Turbonegro planerat att bjuda in Hank von Helvete att gästa bandet igen 2023, skriver VG.

”Jag har aldrig varit mer sorgsen än jag är i kväll”, skriver Seltzer i ett inlägg på Facebook. ”Vila i frid min galna, charmerande, djävulska, plågade, älskansvärda och smarta lillebror.”

Seltzer, känd som Happy Tom i det norska bandet, var kollega med Dyvik Husby från 1993 till det att Husby lämnade bandet 2009. Det senaste året har Seltzer och de andra bandmedlemmarna i hemlighet planerat att fira Turbonegro-albumet ”Apocalypse dudes” 25-årsjubileum nästa år. ”Det var något vi hade sett fram emot att få presentera för dig, Chris och Pål inom de närmaste månaderna. Så blev det inte”, skriver Seltzer.

Hans-Erik Dyvik Husby blev 49 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.