Foto: TT

Turkiet kritiserar Charlie Hebdo

Uppdaterad
Publicerad

Den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu kritiserar nu Charlie Hebdo-karikatyrerna, trots att han var en av 40 stats- och regeringschefer som deltog i den stora marschen i Paris till stöd för yttrandefriheten och mot terrordåden.

– Pressfrihet betyder inte frihet att förolämpa, säger han i ett tal inför ett Brysselbesök, rapporterar bland annat turkiska Milliyet.

I onsdags beslutade en turkisk domstol att delar av de sajter som publicerat framsidan på senaste numret av Charlie Hebdo skulle censureras.

Förra året skärpte Turkiets regering kontrollen över internet. President Recep Tayyip Erdogan undertecknade en ny lag som gör det möjligt för telemyndigheten TIB, som leds av en före detta underrättelsechef, att blockera sajter om det bedöms nödvändigt. Beslutet togs efter att ljudupptagningar, som var komprometterande för regeringen, publicerats på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

charlie hebdo

Mer i ämnet