Omkring 1,5 miljoner tv-tittare som har Telia-abonnemang är nu utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, med flera. Foto: TT

Tv-kanaler har släckts för Teliakunder

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt stängdes Discovery Networks kanaler av för Telias kunder. Detta efter att parterna inte har kunnat komma överens.
– Vi står fortfarande för långt ifrån varandra, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

När onsdagen blev torsdag gick tv-avtalet ut mellan Telia och medieföretaget Discovery Networks Sweden.

Det innebär att de omkring 400 000 tv-tittare som har Telia-abonnemang nu blir utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, med flera. Förhandlingar har pågått under en längre tid mellan parterna, som inte lyckats komma överens.

LÄS MER: Discovery i kontakt med Kulturdepartementet under förhandlingar med Telia

– Det innebär att vi nu har initierat nedsläckningen av Discoverys kanaler eftersom vi inte har tillåtelse att sända dem längre, säger Jonas Hasselberg.

”Sorgligt att konstatera”

Discovery bekräftar att förhandlingarna avslutats utan framgång.

– Det är sorgligt att konstatera att det band som finns mellan oss som programbolag och Telias hushåll nu är klippt av Telia, säger Discoverys presschef Dan Panas.

”Ville inte ha oss kvar i rummet”

Enligt Hasselberg fortsätter Telia gärna dialogen med Discovery för att hitta en lösning, men inga ytterligare förhandlingar har planerats i nuläget.

– Vi vill fortfarande lösa det här och ju snabbare vi kan lösa det desto bättre. Det är ett stort avtal, det handlar om väldigt mycket pengar, säger han.

LÄS MER: Telia kan släcka ner flera TV-kanaler

Även Discovery vill fortsätta förhandlingarna.

– Vi var beredda att fortsätta förhandla ännu längre under natten men Telia ville inte ha oss kvar i rummet. Vi kommer att göra allt som står i vår makt att få till ett nytt avtal med Telia, säger Dan Panas.

Kanalerna som försvinner ur Telias utbud vid midnatt är:

  • Kanal 5
  • Kanal 9
  • Kanal 11
  • Eurosport 1 & 2
  • Discovery Channel
  • Discovery Science
  • Discovery World
  • Discovery ID
  • Animal Planet

Källa: Telia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer