Sex tittare har anmält bloggaren Katrin Zytomierskas medverkan i TV4-programmet ”Malou efter tio” till Granskningsnämnden, skriver Aftonbladet. Foto: TT

TV4 anmäls för Zytomierska-inslag

Uppdaterad
Publicerad

Bloggaren Katrin Zytomierskas medverkan i ”Malou efter tio” i TV4 förra veckan anmäls nu till Granskningsnämnden, skriver Aftonbladet.

Sex tittare har anmält inslaget som de bland annat kallar ”diskriminerande” och ”kränkande” mot överviktiga. ”Hon tillåts att spy ut ett hat och ett förakt mot feta”, skriver en anmälare.

Reagerade kraftigt

I programmet gick Zytomierska till attack mot konstnären Stina Wollters kropp, som visades i ett videoinslag. Wollter reagerade kraftigt på inslaget och sa att hon kände sig ”använd och utnyttjad”. Zytomierska bad senare om ursäkt för sina uttalanden.

”Inget mer att tillägga”

”Malou har redan kommenterat det hela och bett om ursäkt för Stina Wollters bilder. Vi har inget mer att tillägga men kommer givetvis att svara på Granskningsnämndens frågor”, skriver TV4:s presschef Malin Lindborn i ett mejl till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.