Foto: Jessica Gow/Claudios Bresciani

TV4-kanalerna riskerar att släckas ner

Uppdaterad
Publicerad

Natten till den elfte december riskerar TV4-kanalerna och streamingtjänsten C More att släckas ner för Tele 2:s kunder. Detta på grund av en konflikt mellan TV4-kanalerna/C More och Tele 2. En tredjedel av svenska hushåll riskerar att drabbas.

I början av december köptes Bonnier broadcasting, som äger TV4 och C More, av Telia. Samtidigt är avtalet mellan TV4/C More och Tele 2 på väg att gå ut. Enligt Tele 2 – som äger Com hem och Boxer – har varken TV4/C More eller Telia velat förhandla ”på ett seriöst sätt”. Det skriver nyhetsbyrån TT.

Samtidigt menar TV4 att Tele 2 har getts möjligheten att förlänga avtalet. Men enligt Mathias Berg, operativ chef på TV4 och C More, handlar konflikten om att Tele 2 kräver nya rättigheter som de inte vill betala för.

Till Expressen säger Tele 2:s vd Anders Nilsson att allt tyder på att de kommer tvingas släcka ner kanalerna natten till den elfte december.

– Vi har redan förlängt det här avtalet. Det gick ut för en dryg vecka sedan och vi förlängde till 10 december för att vi skulle ha tid att förhandla fram ett nytt avtal. De har de inte velat. Och vi kan inte förlänga längre eftersom att vi ska digitalisera 1,6 miljoner hushåll 2020, säger han.

För att kunna fortsätta distribuera TV4 och C More behöver Tele 2 rättigheter som de ännu inte har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.