Foto: TT

Outgivna David Bowie-låtar släpps postumt

Publicerad

Tidigare outgivna låtar av David Bowie kommer ges ut postumt under 2020. Dels i form av en EP som kan streamas och ett fysiskt album som släpps i april, det skriver CNN.

Den brittiske artisten David Bowie, som skulle ha fyllt 73 i år, slog igenom stort med skivan The rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders from mars 1972, där han antog rollen som den androgyna rockstjärnan och utomjordingen Ziggy Stardust. Sedan dess har David Bowie hyllats som en stor innovatör.

Nu är han åter aktuell med tidigare outgiven musik som kommer ges ut under 2020, det rapporterar CNN.

Kan strömmas

EP:n med titeln Is it any wonder? innehåller sex låtar som kommer släppas allt eftersom. En av låtarna, en akustisk version av låten The man who sold the world, finns att lyssna på redan nu på strömningstjänster.

I april 2020 släpps ytterligare outgivna låtar i form av det fysiska albumet ChangesnowBowie, som kommer ges ut både som cd- och LP-skiva. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.