Skam får en uppföljare Foto: NRK

Uppföljaren till Skam ska spelas in på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

Norska tv-serien Skam slog alla rekord och exporterades till många andra länder. Nu kommer succéns uppföljare som ska spelas in i den lilla norska orten Sandane.

Lovleg heter den nya serien som ska spelas in på Firda gymnasieskola i Sandane i norska Nordfjord. Det rapporterar norska NRK, som ligger bakom både Skam och den nya tv-serien.

Lokala ungdomar ska spela rollerna i serien. Handlingen kommer bland annat att kretsa kring vad som händer när ungdomarna ska flytta hemifrån och stå på egna ben.

”Det är väldigt kul att den här serien ska handla om ungdomar som bor på landsbygden. Jag hoppas att den blir lika populär som Skam”, säger 17-åriga Thea-Malen Fuglestrand som är elev på Firda gymnasium till NRK.

Inspelningen ska börja i juni och pågå under sommaren. Enligt Håkon Moslet på NRK kommer den att sändas någon gång under 2018. Även denna serie kommer att visas på nätet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.