Strax efter klockan 11.40 på fredagsförmiddagen handelsstoppades Telias aktie, uppger Dagens industri. Foto: TT

Uppgift: Telia nära köp av TV4 och C More

Uppdaterad
Publicerad

Telia slutförhandlar ett köp av tv-koncernen Bonnier Broadcasting, som innefattar bland annat TV4 och C More, enligt uppgift till tidningen Resumé.

Telia bekräftar i ett pressmeddelande att samtal pågår med ägaren Bonnier.  Den nordiska tv-verksamheten – Bonnier Broadcasting – innefattar TV4, C More och finska MTV3.

Om köpet går i lås blir det Sveriges största medieaffär genom tiderna. Prislappen uppges vara 10 till 12 miljarder kronor, skriver Resumé.

Affären berör över 1 000 anställda i Sverige och Finland.

Aktien handelsstoppad

– Vi har inga kommentarer, säger Ralf Bagner på Telias pressavdelning till SVT Nyheter.

Strax efter klockan 11.40 på fredagsförmiddagen handelsstoppades Telias aktie, uppger Dagens industri. Klockan 12:30 återupptas aktiehandeln.

Under förmiddagen bekräftar Telia i ett pressmeddelande att de samtalar med Bonnier, rapporterar TT.

Vid 13-tiden bekräftar även Bonnier i ett skriftligt uttalande att samtal pågår.

”Som Telia skriver i sitt pressmeddelande pågår samtal mellan Telia Company och Bonnier om ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting. Vi deltar i samtalen. Vi är positiva”, skriver Magnus Törnblom, presschef för Bonnier Broadcasting och TV4, till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.