Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Låtskrivaren Thomas G:son hyllades i Melodifestivalens andra deltävling i Linköping.

Utbärandet avslöjat – G:son invald i Melodifestivalens Hall of fame

Uppdaterad
Publicerad

Låtskrivaren Thomas G:son har valts in i Melodifestivalens ”Hall of fame”. Därmed har förra veckans mystiska bortförande fått en förklaring.

– Det är ärofyllt och hedrande, säger Thomas G:son under den andra deltävlingen av Melodifestivalen.

Det var under eftersnacket på den första deltävlingen av Melodifestivalen som låtskrivaren Thomas G:son sågs föras ut av vakter. Det skulle senare visa sig att händelsen var riggad och under lördagens pausnummer fick händelsen en förklaring, Thomas G:son blev invald till Melodifestivalens ”Hall of fame”.

-  Det känns fantastiskt bra, säger Thomas G:son.

Melodifestivalen 2023

Rekordhållande låtskrivare

Thomas G:son har tävlat med 69 bidrag i Melodifestivalen och innehar därför rekordet i flest låtar i tävlingen. Han ligger bland annat bakom Carolas vinnarbidrag ”Evighet” och Anders Bagges ”Bigger Than the Universe” som kammade hem andraplatsen i fjolårets festival. Det finns dock en låt som ligger honom lite extra varmt om hjärtat.

– Vinnarlåtarna blir ju lite viktigare, och ”Euphoria” som vann Eurovision. Det går inte att komma ifrån. Det är en speciell låt, säger Thomas G:son.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förs Mello-legendaren iväg av vakterna ur green room, under lördagens deltävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet