Tommy Wiseau på premiären av The disaster artist. Foto: AP/TT

”Världens sämsta film” får biopremiär

Publicerad

Filmen The Room av och med Tommy Wiseau var inspirationen till The disaster artist av och med James Franco. När The Room hade premiär 2003 gick den upp två biografer. Sedan dess har den uppnått kultstatus och i samband med att filmen fyller femton går den upp på 600 biografer i USA.

Känd för sitt märkliga skådespeleri och urusla dialog har The Room gått från att vara en lågbudgetlångfilm om en kärlekstriangel till att bli Youtube-fenomen, föremål för den dokumentära boken The disaster artist: my life inside The room, the greatest bad movie ever made och filmen The disaster artist med James Franco.

Innan filmen, som kallats världens sämsta, åter visas på biograf i betydligt större skala än förra gången, visas även en trailer för Tommy Wiseaus senaste film Best F(r)iends, skriver Hollywood reporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.