1985 var Wham ett av världens hetaste band. Det bestod av duon George Michael och Andrew Ridgeley. Foto: TT

Växande viralt fenomen: Tävling om att undvika Whams jullåt

Publicerad

Har du hört Whams 80-talsklassiker Last Christmas nu i december? Då har du redan förlorat tävlingen Whamageddon – en utmaning som går ut på att undvika den välkända jullåten.

Tävlingen Whamageddon har pågått under några år, och reglerna är tydliga: Den som hör Last Christmas någon gång mellan den första och 24:e december har förlorat.

Då hamnar man i den påhittade världen Whamhalla, och tvingas lägga upp hashtaggen #whamageddon på någon av sina sociala medier. Så fort man känner igen låten är det över, men det gäller bara originalversionen. Remixer och covers kan man lyssna på hur mycket man vill.

Under måndagsförmiddagen hade hashtaggen över 1500 inlägg bara på Instagram, och på tävlingens egen sajt finns en karta över var i världen som flest deltagare förlorat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.