Veckans sommarboktips: Henry James författarskap

Uppdaterad
Publicerad

Veckans sommarboktips kommer från kritikerhyllade författaren Agnes Lidbeck. Hon ger tips på hur man ska läsa böcker för att komma riktigt nära en författare.

Sommaren är här och det finns mer tid för läsning. Agnes Lidbeck tipsar om att hitta ett författarskap att ägna tiden åt, och hålla sig till det. 

– Dröj kvar i det länge och verkligen lär känna det när man har tid att lära känna någon. Det är som att resa till en plats och lära sig hur det funkar där istället för att luffa runt på jakt efter nya intryck, säger hon. 

Själv kommer hon att läsa böcker från den amerikanska författaren Henry James som skrivit klassiker som Porträtt av en dam, När skruven dras åt och Daisy Miller.

– Det är ett författarskap som har så mycket detaljer och nyanser och mänsklighet i sig att man kan dröja kvar där länge, länge – så det är mitt tips. 

Se mer av Babel på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.