journalisten och internetaktivisten Melanio Escobar rapporterar från Caracas. Foto: Privat

Han rapporterar från krisen i Venezuela direkt från gatan

Publicerad

Politiskt kaos och kapad yttrande- och pressfrihet. Utrustad med skottsäker väst, skyddsmask, hjälm och mobilkamera dokumenterar journalisten och internetaktivisten Melanio Escobar det som sker på gatorna i Venezuelas huvudstad Caracas.

– Jag är rädd för att bli trakasserad, dödad eller satt i fängelse, säger han till Kulturnyheterna.

Melanio Escobar är chef för Redes Ayuda, en organisation för mänskliga rättigheter. Han driver också radiostationen Humano Derecho Radio Estación och är en av Venezuelas främsta nätaktivister.

Materialet som han samlar från gatan förmedlar han via sociala medier. 

– Jag vet inte hur många kilometer jag gått de senaste två dagarna för att försöka dokumentera allt, säger Melanio Escobar till Kulturnyheterna.

– Jag är förstås rädd för att bli trakasserad, dödad eller satt i fängelse. Men jag vill inte skriva något ytligt, om Hollywoodstjärnor eller biofilmer. Jag vill befinna mig bland folket och det här är risken jag behöver ta. 

Se hela inslaget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.