Verne J. Troyer blev för många känd för sin roll som Mini-me i filmerna om Austin Powers. Foto: TT

Verne ”Mini-me” Troyer är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Verne Troyer, främst känd för rollen som Mini-me i filmerna om Austin Powers är död, rapporterar TMZ. Familjen bekräftar dödsfallet för sajten. Han blev 49 år gammal.

Enligt uppgifter till TMZ vårdades skådespelaren med livsuppehållande behandling efter att ha förts till sjukhus med misstänkt alkoholförgiftning tidigare den här månaden. Han fördes till sjukhus efter ett larm till polisen i vilket han uppgavs vara ”berusad och suicidal”.

I ett uttalande som publicerats på Troyers Instagram står det bland annat att han genom åren har ”varit en kämpe när det gäller hans inre strider”.

I inlägget nämns även att ”depression och självmord är väldigt allvarliga ämnen” och en uppmaning om ”att vara snälla mot varandra”.

”Ett fulländat proffs”

Många minns sannolikt Troyer för sin insats som karaktären Mini-me i Austin Powers-filmerna. 00-talet var också Verne Troyers stora tid som skådespelare, då han bland annat medverkade i Love guru från 2008, Bubble boy från 2001 och Postal från 2007.

– Verne var ett fulländat proffs och ett fyrtorn av positivitet för oss som hade den äran att arbeta med honom, säge Mike Myers, skådespelaren bakom karaktären Austin Powers,  i ett uttalande.

– Det är en väldigt ledsam dag, men jag hoppas att han är på ett bättre ställe. Han kommer att bli mycket saknad, tillägger Myers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.