”Vi ska hålla nere förväntningarna på det nya avsnittet av Vänner”

Uppdaterad
Publicerad
Analys ·

I helgen kom nyheten om att tv-succén Vänner 16 år efter sitt sista avsnitt nu får någon sorts uppföljare. Men det finns anledning för fansen att skruva ner förväntningarna rejält.

Lydia Farran-Lee

Nöjesreporter

Netflix, där tv-serien Vänners tio säsonger för tillfället har sin hemvist, är mycket hemliga med tittarsiffror. Men enligt amerikanska mätinstitut är serien den mest sedda på sajten, trots sin aktningsvärda ålder och daterade studioskratt.

Nu har konkurrenten HBO köpt hela Vänner-katalogen som nu endast kommer gå att se på deras nya strömningstjänst HBO Max som lanseras i vår. För tv-nostalgikerna kommer det även finnas andra gamla serier som Fresh prince of Bel Air och South Park.

Det nya Vänner-avsnittet är följaktligen att betrakta som ett lockbete för fans att skaffa en ny prenumeration på en strömningmarknad som egentligen redan är mättad.

Den som förväntar sig att få se hur det gått för gänget: Har Joey blivit Hollywoodstjärna? Hur är Monica och Chandlers tonårstvillingar? Är Phoebe och Mike fortfarande tillsammans? kommer också troligen att bli besviken. Det kommande nya avsnittet beskrivs som ”unscripted” – utan manus – vilket antyder att det troligen är något dokumentärt, eller kanske ett panelsamtal mellan skådespelare och serieskapare vi har att vänta.

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.