Tvisten mellan Coleen Rooney mellan Rebekah Vardy ska bli dramaserie. Foto: Daniel Leal/TT

Wagatha Christie-fallet ska bli tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Förtalsmålet mellan de engelska fotbollsfruarna Rebekah Vardy och Coleen Rooney avgjordes i fredags. Nu ska det ökända offentliga bråket bli dramaserie.

Upprinnelsen till rättegången är att Coleen Rooney, maka till den för detta landslagsspelaren Wayne Rooney, misstänkte Leicester-spelaren Jamie Vardys fru Rebekah Vardy för att läcka information om henne till skvallerpressen.

För att avslöja vem som läckte informationen skapade Coleen Rooney ett Instagram-konto med påhittat skvaller och begränsade tillgången till kontot så att den enda som kunde se det var Rebekah Vardy.

När de påhittade historierna nådde skvallerpressen anklagade hon Rebekah Vardy för att vara den som läckte informationen i inlägg på Twitter. Vardy kontrade då med att stämma henne för förtal. Tvisten avgjordes i domstol under fredagen när domstolen dömde till Coleen Rooneys fördel.

Namnet bygger på ordlek

Fallet har kommit att kallas för Wagatha Christie-fallet. Namnet är en ordlek som blandar deckarförfattaren Agatha Christes namn och ordet WAG, den engelska akronymen för flickvänner och fruar (wives and girlfriends) till professionella idrottsmän.

En handfull dokumentärer är redan på gång och nu ska också producenterna bakom bakom mini-serierna ”En engelsk skandal” och ”En brittisk skandal” ta sig an fallet och göra dramaserie av händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.