WASPs sångare Blackie Lawless bröt benet i en ”motorrelaterad olycka”. Foto: Scanpix

WASP ställer in Sverigebesöken

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad ställer WASP in sin spelning på Sommarrock i Svedala. Även Kirunafestivalen drabbas av bandets inställda Europaturné.

Efter att Blackie Lawless brutit benet i en olycka tvingas nu heavy-metal-rävarna WASP att ställa in sommarens Europaturné. Detta påverkar deras Sverigebesök på både Sommarrock i Svedala och Kirunafestivalen.

Helloween kommer att ersätta bandet, meddelar Sommarrock i Svedala på sin hemsida. Det är andra året i rad som WASP har bokats till festivalen, och förra gången ställdes spelningen in på grund av att bandet var försenat med inspelningen av sin jubileumsskiva.

”Vi är djupt besvikna och väldigt upprörda över situationen, men som arrangör står man tyvärr helt maktlös i dessa situationer” skriver Sommarrock på sin hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.