Foto: TT

Weinstein Company inför konkurs efter skandalerna

Uppdaterad
Publicerad

Filmbolaget The Weinstein Company meddelade på söndagen att företaget kommer ansöka om konkurs efter att den planerade försäljningen på 500 miljoner dollar fallit igenom.

Den en gång så framgångsrika filmstudion har varit på fallrepet ända sen de omfattande övergreppsanklagelserna mot en av företagets grundare, Harvey Weinstein, i oktober 2017.

En försäljning värd omkring 500 miljoner dollar var planerad, men på söndagen meddelade Weinstein Company att de istället kommer ansöka om konkurs.

Harvey Weinstein-affären

– Vi inser att det är ett extremt dåligt utfall för våra anställda, våra långivare och eventuella offer, men styrelsen har inget annat val, säger företaget i ett uttalande.

Förhandlingarna brakade samman

Försäljningen var en sista chans att rädda Weinstein Company, som bland annat ligger bakom filmer som ”Du gör mig galen!”, ”Django Unchained” och ”The Kings Speech”.

Men efter att förhandlingarna mellan Weinstein Company och en grupp investerare, ledda av Maria Contreras-Sweet, brakat samman återstår en konkurs.

Harvey Weinstein bildade företaget tillsammans med sin bror 2005, men tvingades lämna sin post i samband med anklagelserna emot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet