Artisten, sångpedagogen och producenten Zannah Hultén har under våren setts som musikexpert i TV4:s ”Stjärnornas stjärna” tillsammans med Jan Gradvall. Foto: Johan Paulin/SVT

Sångpedagogen och artisten Zannah Hultén är död

Uppdaterad
Publicerad

Zannah Hultén är död, rapporterar Aftonbladet. Hon medverkade senast som expert i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

”Vi är förkrossade av nyheten att Zannah gått bort. Hon var en fantastisk person som vi fått äran att lära känna”, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för ”Stjärnornas stjärna” i ett uttalande till Aftonbladet.

”Hennes kunskaper var unika”

Artisten, sångpedagogen och producenten Zannah Hultén har under våren setts som musikexpert i TV4:s ”Stjärnornas stjärna” tillsammans med Jan Gradvall. I ett inlägg på Instagram berättar han nu om sorgen efter beskedet.

”Den fantastiska Zannah Hultén och jag var tillsammans expertkommentatorer i 'Stjärnornas stjärna' i TV4. Varje minut med henne var ljus. Detta är bland det roligaste jag gjort. Hennes kunskaper om musik var unika, Zannah har varit sångcoach åt 75 procent av Artist-Sverige + Red Hot Chili Peppers”, skriver han och fortsätter:

”Efter program 4 den 7 april fick Zannah ett besked som gjorde att hon var tvungen att lämna programmet. Hon bad oss att enbart säga 'av personliga skäl'. Vi kände alla att hon var oersättlig, i de senaste 3 programmen har jag fått köra själv. Nu i kväll kommer beskedet från Zannahs dotter Iman att Zannah har somnat in. Det är obeskrivligt sorgligt. Det är bara drygt 3 veckor sen vi satt där. Alla tankar till Iman och Zannahs familj och enormt stora vänkrets.”

Har arbetat med stora svenska artister

Hultén har bland annat arbetat med artister som Robyn, Zara Larsson och Icona Pop.

Till Aftonbladet säger Frida Skogh, pressansvarig för ”Stjärnornas stjärnas”, att ingen mer kommentar kommer att lämnas i nuläget av respekt för familjen.

Zannah Hultén blev 62 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.