Hör Zara Larsson berätta om hur pandemin påverkat henne i Carina Bergfeldt. Foto: SVT/Carina Bergfeldt

Zara Larsson om tuffa tiden under pandemin: ”Vad gör jag ens?”

Uppdaterad
Publicerad

När pandemin satte stopp för konserter och turnéer hamnade Zara Larsson i ett vakuum.  Nu är hon aktuell med albumet Poster girl, men berättar i SVT:s Carina Bergfeldt om känslan som präglade hela förra året. 

– Jag kände att jag inte hade något syfte alls. Jag identifierar mig så mycket med min karriär och vad jag gör. Så när jag inte hade den grejen så blev det som... Vad gör jag ens?  

Zara Larsson beskriver 2020 som ett ”jobbigt år”. För artisten, som stått på scen sedan barnsben, blev det en stor omställning när mycket ställdes in på grund av coronapandemin.

– Det var absolut jobbigt förra året, just att inte jobba. Jag hade inget att gå upp till, jag hade inget att passa, säger hon i SVT:s Carina Bergfeldt.

Det fick Zara Larsson att tvivla på sin karriär som artist.

– När jag känner att jag är deppig, innan mensen kommer och när jag vet att nu blir det mörkt, då känner jag att jag vill inte hålla på med musik, säger hon och fortsätter:

– Och den grejen är så tydlig för mig, för musiken är ju min största källa till glädje i livet.

Se hela programmet klockan 21:00 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.