31 migranter hittade i lastbilscontainer

Uppdaterad
Publicerad

31 pakistanska medborgare hittades i en lastbil i södra Frankrike. I samband med upptäckten kunde chauffören gripas av fransk polis.

En lastbil som stoppades för en rutinkontroll i södra Frankrike, nära gränsen till Italien, hade 31 pakistanska medborgare i dess container. Chauffören, som också var från Pakistan, greps av fransk polis medan migranterna överfördes till italienska myndigheter i enlighet med gällande regler.

Upptäckten följer på tragedin i Storbritannien den 23 oktober. Då hittades 39 människor döda i en kylcontainer, vilket kastat nytt ljus över de livsfarliga migrantrutterna in i Europa och de människosmugglare som trafikerar dem.

”Vi kommer att försöka spåra detta tillbaka till ett nätverk, som vi alltid gör i den här typen av fall”, uppger åklagarmyndigheterna i franska Nice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.