Sverige kan jubla både över bronsmedaljen i VM och för att intresset för mästerskapsmatcherna ökar. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tittarrekord för fotbollsdamerna

Uppdaterad
Publicerad

VM i Frankrike i somras såg av nästan sex miljoner tittare, vilket är nytt rekord för ett dam-mästerskap. – Aldrig tidigare har så många tittat på ett fotbolls-VM för damer, säger Magnus Anshelm, vd för MMS som mäter tittarsiffror i Sverige, i ett pressmeddelande.

Nästan sex miljoner svenskar såg någon av damlandslagets matcher under sommarens VM i Frankrike, vilket är tittarrekord. Jämfört med VM 2001 då Sverige också tog brons så är det en ökning med en miljon tittare.

– Damernas fotbolls-VM har slagit internationella publikrekord och minst två rekord på hemmaplan. För det första har aldrig så många tittat på ett fotbolls-VM för damer och för det andra har skillnaden mellan tittandet på damernas fotbolls-VM och herrarnas fotbolls-VM, som gick i Ryssland ifjol, aldrig varit mindre. Tidigare har herrarnas matcher dragit mer än 2 miljoner fler tittare än damernas, men i år låg skillnaden på endast 1,5 miljoner tittare”, säger MMS vd Magnus Anshelm i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.