Efter hårt plugg hoppas nu Sam Johansson att han ska komma in på gymnasiet med inriktning barn och fritid. Foto: Anna Palmgren/SVT

Var femte elev på Örnaskolan anmäld till sommarskola

Uppdaterad
Publicerad

Det vankas skolavslutningar och betygssättning för landets elever. Men vissa kommer snabbt vara tillbaka i skolbänken för att gå i sommarskola. På Örnaskolan i Hylte är cirka en femtedel av eleverna anmälda att delta – vilket är fler än vanligt.

– Man vill göra det för att slippa gå om ett år, säger Sam Johansson, elev i årskurs nio, som nu hoppas att komma in på gymnasiet. 

I klippet berättar Sam Johansson om förhoppningarna efter sommarskolan och rektor Erik Beus om årets ändringar av upplägget.

Av cirka 450 elever är närmre 90 elever anmälda till sommarskola på Örnaskolan, vilket är fler än tidigare år. Vanligtvis ges erbjudandet till elever i årskurs åtta och nio som riskerar att inte nå målen. Men efter över ett år med pandemi och delvis distansundervisning är även sjuorna och elever som vill höja något betyg välkomna.

Undervisningen pågår under två veckor, vilket bedöms räcka för att få godkänt eller höja sitt betyg. Enligt Sam Johansson underlättar det att färre elever är på plats och ska få hjälp under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.