Här är de snyggaste målen i damallsvenskans andra omgång

Uppdaterad
Publicerad

Efter två spelade omgångar i damallsvenskan har inget lag lyckats ta sex poäng.

SVT Sport har sammanfattat matcherna och tagit ut de tre snyggaste målen.

Häcken-Hammarby 4-1. Målskyttar: Stine Larsson (2), självmål, Mille Gejl Jensen (Häcken), Eva Nyström (Hammarby).

Häcken var tillbaka med besked efter poängtappet i premiären. Två straffar som Häcken förvaltade fint satte käppar i hjulet för topptippade Hammarby som ligger sist i tabellen.

Kalmar-AIK 3-1. Allison Pantuso, Juliette Kemppi (2) (Kalmar), Honoka Hayashi (AIK).

Kalmar studsade tillbaka efter premiärtappet mot Kristianstad. Hög press från båda lagen skapade stora ytor bakåt. Kalmar var bäst på att utnyttja dem. AIK något bleka.

Piteå-Kristianstad 2-2. Målskyttar: Självmål, Fanny Andersson (Piteå), Tabitha Tindell, Evelyne Viens (Kristianstad)

Fyra mål, en bränd straff och ett rött kort. En match som bjöd på det mesta. Piteå fortsätter producera framåt, liksom Kristianstads båda nyförvärv som toppar såväl skytte- som poängligan.

Eskilstuna-Linköping 0-2. Målskyttar: Cornelia Kapocs, Amalie Vangsgaard.

Linköping var storleken större och bjöd på fint anfallsspel. Tre olika målskyttar på två matcher, ett gott tecken för ett Linköping där många frågat sig vilka som ska göra målen.

BP-Umeå 3-0. Målskyttar: Mathilda Johansson Prakt, Frida Thörnqvist, Klara Andrup.

BP som i förra veckan stod upp bra mot Rosengård tog tre klara poäng mot Umeå. Mathilda Johansson Prakt gjorde BP:s första historiska damallsvenska mål. Sen rullade de vidare på Grimsta.

Örebro- Djurgården 2-0. Målskyttar: Amanda Rantanen, Elli Pikkujamsa.

Fortsatt blytungt för Djurgården som inte fick det att stämma mot Örebro. Örebro gjorde två mål efter tilltrasslade situationer i en föreställning som inte hade så mycket i övrigt att bjuda på.

Vittsjö-Rosengård 1-1. Målskyttar: Jutta Rantala (Vittsjö), Olivia Schough (Rosengård).

Ett defensivt, välorganiserat Vittsjö stod bra upp mot ett tungrot Rosengård. Olivia Schough såg ut at avgöra matchen i 82:a minuten men Vittsjö gick för en kvittering och petade in 1-1 på övertid. Därmed har inget av lagen sex poäng efter två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.