En frisk jul hos Josefine Thysk i Särna, Dalarna och fina skidförhållanden hos Nils i Falun. Hur är din jul? Chatta med oss reportrar på SVT från olika redaktioner. Foto: privat

Chatta med SVT:s reportrar: Vad gör du på julafton?

Uppdaterad
Publicerad

Fullt med släkt i hela huset, jobb hela dagen, eller ensam i soffan framför teven. Vad gör du på julafton? Chatta med SVT:s lokala reportrar som jobbar på julafton och berätta hur din dag ser ut. Eller kanske vill du skicka en julhälsning till någon som du tänker lite extra på idag.

Hur firar du jul? – chatta med SVT:s reporter

Pinnat inlägg

Då tackar vi på SVT:s lokalredaktioner från Luleå i norr till Falun i söder för en fantastisk julafton tillsammans med er!

Julafton spenderas verkligen på olika sätt och det var intressant att höra era berättelser, era tankar och hälsningar. Nu stänger vi tråden här för idag.

God jul till er alla önskar vi på SVT, ta hand om er!⛄️

Anna Wallbrandt, Lukas Deininger och Emil Hammarström är några av reportrarna som jobbade på julafton.

Helena • Vi firar bara två vuxna och katten i år. Mkt sjukdom i släkten just nu, så vi får tänka på smittrisk mm. Vi såg Kalle Anka och julvärd tillsammans över Skype!

God Jul till dig som läser detta. TACK ni journalister som jobbar en dag som denna. Det ger sådan gemenskap med alla mysiga reportage och kunskap i viktiga frågor.

Njuter av alltifrån reportage om julmust till hur man bör tänka för en säker jul för husdjuren.

Låt oss vara tacksamma för allt vi har och att vi lever i fred och demokrati.

Mina tankar går också särskilt till dem som har psykisk eller fysisk sjukdom. En extra julkram till er!

Fiffigt med skype som lösning såhär i smittotider! Och tack för dina fina ord! God jul er alla, Helena!

Sofia • Firar hemma med multikulturel familjen. Vi åt svensk julbord, tog en promenad i solen, spelar spel, ska äta portugiskisk bacalhau till middag och delar presenter med julrim. Lugn och stress-free dag.

Oj vad gott med Bacalhau! Låter spännande med en variation på det traditionella svenska julbordet. Jag ska hem om en stund och skriva lite julrim också, alltid lika kul! God jul på er!

Ann-Charlotte oksanen • En lite undran varför på Karl-Bertil Jonssons julprogram visar flera flaggor med hakkors framför ögonen på en när bilen körs i väg
Hm…. På bästa sändningstid på julafton tydligen i hela min uppväxt utan att se dem
Liten reflektion i och med allt annat som tas bort censureras pga olika anledningar
Så visar SVT detta för alla åldrar liten som stor !

Efter lite sökande hittade jag ett kort svar på frågan nämligen att tecknaren Per Åhlin hade med det som en tidsmarkör för när historien ska utspela sig.
Ha en fortsatt fin jul!

Cissi • Vi firar i en stuga i den nordligaste fjällvärlden. Jakt, skoterturer och promenader. Renkött istället för julskinka, och sedan bastu. Vi tittar på SVT (kanalerna som vi får in) och dricker julmust och äter godis.

Först en som tältar i Skåne och sedan en stuga i nordligaste fjällvärlden. Friluftslivet är för härligt! Både maten och bastun låter underbart. Blir avis! Hoppas ni har fått in Kalle Anka. God jul på er!

Belah • Hej Svt! Jag firar i ett tält faktiskt! Ingenting är bättre än en jul i skogen med min dotter på 3 år. Positivt är att vi bor i Skåne så temperaturen är uthärdlig. God jul Babben!

Hej Belah! Vad häftigt att kunna fira julafton i ett tält med dottern och trots mildare, modigt! Det tror jag de flesta undviker så här års, åtminstone här i Västernorrland! God jul i tältet!

Elisabeth • Vi firar Jesu födelse. Julkrubba, julevangeliet. Är hemma.
Julpyntat med både det ena och det andra. Festligt. Mycket rött. Min gamla mor är hos oss. Annars är julen lugn i år.
Långpromenad på förmiddagen...
Vi spelar spel. Umgås, skrattar och har roligt. Längtar, har lite tråkigt, Julmusik och julmat. Och så julklappar till alla. Men mest till barnen.. Vi vuxna kör på något vi faktiskt behöver. Vi fick ju den största gåvan uppifrån och det är viktigt för oss att minnas, ha det fokuset.

Vi ger även någon anonym gåva här och kända gåvor där bara för att det är så roligt att "jula" runt och dela med sig. Det är det bästa med julen tycker jag. Att få ge gåvor.

Sedan slänger vi oss i sofforna i husets olika rum och läser böcker, tidningar, vilar eller vad man nu vill.

Noll skärmtid i dag.
Barnen tycker Kalle anka är urtråkigt.. Och vi har liksom inte tid.

God Jul!

Elisabeth • På tal om noll skärmtid, jo nyhetssvängen gör vi 😄,så noll var det inte

Kolla nyheterna har man alltid tid för! :)

Vilmer • God jul Lukas önskar jag och E

God jul Lukas och E! Hoppas ni får en fantastisk julhelg.

Tack Vilmer! Och välkommen hem till Umeå!

Martin • Sitter på ett fartyg och har ytterliggare 2 veckor kvar innan man kan åka hem. Firar med kollegor som grillar inför kvällens julbord ombord.
Hade tur och fick täckning så att man kunde ringa facetime hem till familjen och få se lite julglädje.

Inte alla som får befinna sig på ett fartyg på självaste julafton. Låter mysigt! God jul Martin :)

God jul Martin! Inget slår en solnedgång till havs!

Sarah • Jag respekterar alla religiösa traditioner och ceremonier. Men, Jag firar inte någon tradition från någon kultur. Om någon bjuder mig till sig blir jag tacksam och accepterar och bär med mig en stor portion av positiv anda. Så, jag samlar hela familjen hemma hos mig några gånger om året då alla är lediga. Det blir Julen, påsken, sportlovet, höstlovet och sommar lovet. 3 barn och 9 barnbarn och en svärson och två svärdöttrar. De kommer ursprungligen från fem kontinenter. Från olika kulturer. Så för mig jorden är ett land och mänsklighetens dess medborgare. Det blir mycket god mat och mycket skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.