Foto: TT

Bitcoins berg-och dalbana fortsätter

Publicerad

De senaste dagarna har värdet på bitcoin darrat. Världens största kryptovaluta fortsatte att rasa under söndagen, med en dipp vid lunchtid till 30 000 dollar, det lägsta sedan januari. Efter lunch vände kursen upp igen.

Dagen innan klättrade värdet upp till 38 000 dollar följt av ett inlägg från Teslagrundaren Elon Musk.

Musk, som själv har investerat i bitcoin, skrev att i slaget mellan fiatvalutor och kryptovalutor – väljer han kryptovalutor.

Med Fiatvalutor menas pengar som inte är kopplat till något reellt värde, som en guldmyntfot, och innefattar alltså dollar och svenska kronor.

Trots Elon Musks stöttande inlägg skakade värdet på flera kryptovalutor under söndagen. Den senaste månaden har frågor om klimatkostnad, regleringar och skatter lagt en våt filt över den brinnande kryptomarknaden.

De flesta stora kryptovalutorna har fallit i de senaste sju dagarna. Sett till utvecklingen från 1 januari har dock nästan alla kryptovalutor i topp 20 haft en uppgång, vissa så mycket som 5 000 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.