Foto: Fredrik Sandberg, TT

Butikskedjan Teknikmagasinet begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Teknikmagasinet har brottats med ekonomiska svårigheter under en lång tid. Nu tvingas pryljätten slutligen kasta in handduken och har begärts i konkurs.

Vd:n Ulrika Göransson hoppas dock på en lösning.

– I dag finns intressenter. Min förhoppning är att vi kan leva vidare, säger hon och får medhåll av konkursförvaltaren.

Under onsdagsmorgonen lämnades ansökan om konkurs in till Solna tingsrätt.

Företaget höll på att genomgå en rekonstruktion för att handskas med de ekonomiska problemen, men begärde till slut att den skulle avbrytas.

”Efter förhandlingar med kunder, finansiärer och intressenter kan styrelsen konstatera att förutsättningar för lyckad rekonstruktion ej längre finns och att bolaget saknar möjlighet att betala sina skulder”, skriver företaget i sin ansökan.

Intresse finns för fortsatt drift

Nyligen hade företaget kommit fram till att 40 av 135 butiker skulle behöva stängas ner de närmaste två åren för att handskas med de finansiella problemen.

Ulrika Göransson, nytillträdd vd sedan augusti, har dock förhoppningar om att kedjan ska kunna räddas och leva vidare men i en annan form. I dagsläget finns heller inget beslut när butikerna ska stängas.

– Det finns intresse men det är upp till konkursförvaltaren. Jag hoppas så klart att vi ska hitta en lösning där vi lever vidare.

Ulrika Göransson tror inte att det är gångbar lösning att helt övergå till onlinehandel.

Butikerna hålls öppna

Konkursförvaltaren Bo Söder meddelar att butikerna kommer att hållas öppna som vanligt under konkursprocessen.

– Tanken är att kunna driva verksamheten vidare.

I förlängningen hoppas han kunna hitta köpare till verksamheten.

– Och så vitt jag vet finns det intressenter, säger Söder till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.