Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau kommer att lämna banken i slutet av oktober 2019. Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Efter turbulens – Swedbanks kommunikationschef avgår

Publicerad

Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau kommer att lämna banken i slutet av oktober 2019, skriver storbanken i ett pressmeddelande.

”I ljuset av senaste månadernas turbulens behöver Swedbank en nystart i arbetet med att återta förtroendet”, skriver Anders Karlsson, tillförordnad vd och koncernchef, i en kommentar.

Francke Rodau var kommunikationschef under den tidigare vd:n Birgitte Bonnesen, som tidigt i våras fick sparken i samband med en årsstämma. Då hade en svensk brottsutredning om misstänkt insiderbrott med koppling till avslöjandet om omfattande misstänkt penningtvätt utvidgats till att även gälla misstänkt grovt svindleri.

”Viktigt bidrag till Swedbank”

”Gabriel har gjort ett viktigt bidrag till Swedbank under sin anställningstid och nu är det ett bra tillfälle att ändra ledarskapet i vår kommunikationsorganisation” skriver Anders Karlsson, som till vardags är finanschef i Swedbank men tog över som tillförordnad vd när Bonnesen fick sparken.

En rekrytering för att hitta en efterträdare till Gabriel Francke Rodau har påbörjats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.