Enligt uppgifter ska Elon Musk ha sagt till de anställda att Twitter kan gå i konkurs. Foto: Olivier Douliery /AFP/TT

Elon Musk: Inte otänkbart att Twitter går i konkurs framöver

Uppdaterad
Publicerad

Mångmiljardären Elon Musk, Twitters nya ägare, ska ha sagt till sina anställda att bolaget kan gå i konkurs framöver, rapporterar Reuters.

Efter många turer tog Elon Musk över Twitter förra veckan. Köpet landade på 44 miljarder dollar och sedan övertagandet har den nye ägaren varit öppen med att förändringar behöver göras för att få företaget lönsamt.

Han har sparkat styrelsen, sagt upp personal och infört en ny typ av tjänst där användare behöver betala pengar för att få en blå markör vid sidan av användarnamnet som indikerar att kontot tillhör en verifierad användare.

Men trots nedskärningarna ska den nye ägaren inte vara säker på att företaget har en framtid, rapporterar nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till nyhetsbrevet Platformer.

Inte kommenterat

Det var vid ett möte på torsdagen som Elon Musk ska ha berättat för bolagets anställda att han är osäker på hur länge Twitter kan klara sig under rådande ekonomiska förutsättningar och att det inte är otänkbart att plattformen går i konkurs framöver.

Enligt uppgifter till Platformer ska dessutom Twitters säkerhetschef Yoel Roth ha fått lämna företaget.

Elon Musk som själv är en flitig Twittrare har ännu inte kommenterat uppgifterna.

SVT:s Alexander Norén om vad som hänt sedan Elon Musk tog över Twitter:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.