Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hitta bästa priset – och se upp för lockpriser. Här är expertens fem bästa tips till dig som funderar på att sälja ditt guld. Foto: Thomas Svenson/SVT

Experten: Så får du bäst betalt för ditt guld

Publicerad

Guldpriset är rekorthögt och intresset för att sälja sitt guld är stort. Men i branschen finns oseriösa aktörer och flera fallgropar man som säljare kan ramla i.

– Det är en djungel, säger Lena Carlsson på Smycken och klockor. 

Det dyker upp allt fler företag som erbjuder sig att köpa begagnat guld, och det är inte helt lätt att välja rätt. Branschorganisationen Smycken och klockor uppmanar konsumenter att kolla villkoren hos flera uppköpare, trots att det kan vara obekvämt.

– Det kan vara beklämmande att sälja guld, och visa att man behöver pengar. Men det är viktigt att vara om sig och kring sig när man säljer guldet, det handlar ju om mycket pengar, säger Smycken och klockors vd Lena Carlsson.

I videon ovan listar Lena Carlsson sina fem bästa tips till dig som vill sälja ditt guld. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.