Facebook redovisar ett starkare resultat än väntat. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Facebook slår förväntningarna i kvartalsrapport

Publicerad
Facebook redovisar ett starkare resultat än väntat i sin kvartalsrapport som kom sent på torsdagskvällen svensk tid. Aktien steg kraftigt i efterhandeln.

Omsättningen har gått från 16,89 miljarder dollar andra kvartalet förra året till 18,69 miljarder dollar under årets andra kvartal. Analytikernas uppskattning låg på en omsättning på 17,40 miljarder dollar.

En förklaring till företagets ökning är att allt fler företag använder sig av Facebooks marknadsföringsplattform för att kunna nå ut till det ökade antal användare som finns online som en konsekvens av coronapandemin. Den starka rapporten gjorde att Facebook steg på efterbörsen.

Google minskar försäljning för första gången

Fyra av teknikjättarna i den så kallade FAANG-gruppen (Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google (Alphabet)) skulle rapportera efter stängning i dag och kurserna ökade överlag under efterhandeln.

Facebook steg med 8 procent, Amazon, som redovisade sin största vinst någonsin, steg med 6 procent, Apple med 5 procent medan Googles moderbolag Alphabet sjönk med knappt 0,5 procent. 

Det var första gången på 16 år som Google redovisade ett kvartal med minskad försäljning. Dock var nedgången mindre än vad analytikerna förväntat sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer